Plantation Isle of Fijżi to oda do piękna Wysp Fidżi, od dziewiczych lagun po bujne dżungle. Ten pyszny rum jest wytwarzany przy użyciu tradycyjnych technik i lokalnej trzciny cukrowej Fidżi. Najpierw rum dojrzewa w tym tropikalnym klimacie w beczkach po bourbonie, a następnie jest przewożony na południowy zachód Francji, gdzie odbywa się drugie dojrzewanie w beczkach z francuskiego dębu. Ta metoda podwójnego starzenia w połączeniu z fidżyjskim know-how tworzy rum o ciepłych nutach egzotycznych owoców i rodzynek Nos: Intensywny, zaczyna się na melasie, gruszce i lakierze. Następnie staje się bardziej owocowy i pikantny na jabłku, bananie i agrescie, a także gałki muszkatołowej i wanilii z nutą dymu. Podniebienie: Bogate i okrągłe, podąża za nosem z krówką waniliową, miodem, imbirem i owocowymi nutami śliwki i kokosa. Finisz: Bardzo długi na suszonym bananie, burbonie i zielu angielskim.